دکتر داود نریمان زده متخصص جراحی عمومی و جراحی لاپاراسکوپی و زیبایی – جراح انواع فتق با روش های مختلف و نوین با کمترین درد و عارضه - جراحی فتق باز و لاپاراسکوپی
در ابتدا باید با کلمه ی فتق آشنا شویم و بدانیم که فتق چیست و انواع فتق و روش های درمان آنها را توضیح خواهیم داد .
بصورت کلی و عامیانه فتق به معنای پارگی می باشد . اما توضیح علمی آن به شرح زیر می باشد :
فتق شامل بیرون زدگی و انتقال پیدا کردن یکی از بخش های بدن خارج از محیط خود می باشد . عموما فتق در زمان ایجاد شدن دارای کیسه می باشد . فتق های روده ای معمولا به دلیل ضعف های مادر زادی و ضعف عضلات شکمی بیرون زده و در حفره ی شکمی پدیدار خواهند شد . فتق در انگلیسی هرنیا Hernia گفته می شود . پیش رفتگی و خارج شدن بخشی از اجزای بدن یا حتی خارج شدن دیواره ی آن بخش به قسمتی به غیر از مکان اصلی خود را فتق گفته می شود . دیواره ی شکم لایه ای جهت محافظت از روده و بافت های شکم می باشد که زمانی که با فشار و یا وجود ضعف در آن ناحیه باعث بیرون ریختن احشاء به خارج از دیواره می شود فتق گفته می شود.
فتق های اینگوینال
در میان سایر فتق ها شایع تر بوده و طبق آمار ارائه شده در ایالات متحده سالانه حدود هفتصد هزار عمل ترمیم فتق اینگوینال انجام خواهد شد که آمار بسیار زیادی می باشد . فتق های اینگوینال بیشتر در افراد مسن و برای آقایان بیشتر اتفاق می افتد .
فتق اصولا سن خاصی نداشته و در تمامی سن ها میتواند افراد را دچار این بیماری نماید .
فیلم عمل جراحی لاپاراسکوپی فتق اینگوینال همراه با مش توسط دکتر داود نریمان زاده
فتق های انسیزیونال یا برشی بیشتر در بیمارانی اتفاق می افتد که بعد از جراحی بصورت کامل بهبود نیافته است .
فتق انواع مختلفی داشته و هر کدام از فتق ها درمان مختص خود را در بر خواهد گرفت که شرح خواهیم داد .
بطور کلی فتق دو نوع می باشد : فتق داخلی و فتق خارجی
بیرون زدگی احشا بدن مانند روده از دیواره های شکمی و... این نوع فتق را فتق خارجی می نامند .
زمانیکه احشا بدن به سمت درون بدن باشند این نوع فتق را فتق داخلی می نامند .
فتق دیافراگمی
فتق دیافراگمی یکی از انواع فتق داخلی بوده که احشاء شکمی از راه پرده دیافراگم وارد حفره ی قفسه ی سینه خواهد شد .
شایع ترین نوع فتق دیافراگمی ، فتق هیاتال می باشد که در آن معده از حفره ی شکمی بیرون خواهد زد .
فتق های شکمی :
بیشترین علل فتق شکمی ضعف و نقض دیواره ی شکم بوده و ممکن است بر اثر فشار بیش از حد به آن ناحیه نیز اتفاق بیافتد . که در این میان جداره و دیواره ی شکم پاره شده و بیرون زدگی احشا اتفاق خواهد افتاد .
فتق اینگوینال – فتق مغبنی : این نوع فتق شایع ترین نوع فتق می باشد که در مردان بسیار شایع تر می باشد . فتق اینگوینال یا فتق مغبنی در ناحیه کشاله ی ران اتفاق می افتد .
بیشترین عوامل شایع در فتق های اینگوینال
یکی از عوامل ایجاد فتق عوامل ارثی میباشد مانند نوزاد نارس و مذکر بودن کودک و در رفتگی سر استخوان ران
عامل دیگر ایجاد فتق , عوامل اکتسابی مانند بالا بودن سن و بیماری های شایع مانند بیماری پروستات ، آسم و... است که سبب فتق اینگوینال و مغبنی می شود . و همچنین مواردی مانند فشار بیش از حد به بدن و بلند کردن اجسامی که شکم و بدن توانایی آنرا ندارند نیزممکن است باعث تشدید و بروز فتق های اینگوینال و یا مغبنی شوند .
فتق فمورال :
معمولا این نوع فتق ها در محلی که عروق لنفاوی در آن عبور میکنند ایجادمیشوند و همین امر باعث می شود که مقداری از روده ی باریک از طریق همان مسیر وارد ران شود و فتق فمورال را سبب شود . فتق فمورال بیشتر در زنان بار دار شایع می باشد و اکثرا در اثر افزایش وزن و فشار بیش از حد به شکم ایجاد می شوند .
علائم شایع فتق :
یکی از اصلی ترین علامت های فتق ، درد می باشد و بستگی به نوع فتق علائم و درد در نواحی مختلف می باشد . به عنوان مثال در فتق های اینگوینال یا همان فتق مغبنی ممکن است تورم در ناحیه کشاله ی ران مشاهده شده و درد در ناحیه کشاله ران و ران ایجاد شود.
نکته : اگر روده در کیسه ی فتق گیر کند نیازمند جراحی فوری و اورژانسی می باشد . این نوع فتق را فتق مختنق می نامند .
درمان فتق :
اصولا فتق اینگوینال توسط جراحی ترمیم میشود . و ممکن است با توجه به تجربه ی دکتر عمل باز و یا از طرق روش لاپاراسکوپی انجام شود . جراحی فتق اینگوینال توسط دکتر نریمان زاده توسط روش لاپاراسکوپی با کمترین درد و بهبود سریع انجام خواهد شد .
نکته : در صورت حاد نبودن فتق و یا عدم توانایی فرد برای جراحی از اقدامات نگهدارنده ای مانند استفاده از انواع فتق بند بستگی به نوع فتق و دوری از بلند کرن اجسام سنگین و فشار بیش از حد به بدن می باشد . که در این زمینه با پزشک جراح و یا متخصص خود می توانید مشورت نمایید .
جراحی انواع فتق توسط دکتر داود نریمان زاده با روش های مختلف با کمترین بخیه و درد و بهبود سریع بیماران - در اکثر فتق ها بعد از 12 ساعت بیماران به کارهای روزانه خود مشغول خواهند شد و ممکن است ساعتی بعد از به هوش آمدن بیمار ، بیمار ترخیص شود . بنابراین یکی از شایع ترین جراحی های روز به شمار رفته و روزانه تعداد زیادی از افراد دچار اینگونه مشکلات خواهند شد . جراحی انواع فتق توسط دکتر داود نریمان زاده با روش باز با کمترین بخیه و روش لاپاراسکوپی با ایجاد سه حفره ی بسیار کوچک ایجاد شده و کمترین درد و عارضه را در بر خواهد داشت .
جهت مشاوره و ویزیت با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید
شماره های تماس : 86037552 - 88901384 - 09912010369 بیمارستان مدائن : ۰۸-۶۶۴۶۹۲۰۶
همچنین جهت مراجعه حضوری می توانید روزهای شنبه و سه شنبه از ساعت ۴ بعدازظهر تا ۸ شب به آدرس تهران ، ضلع جنوب شرقی میدان فاطمی ، روبروی بیمارستان شهرام ، ساختمان پزشکان ۲۸ طبقه 2 واحد ۷ مراجعه نمایید